חגיגה נוסטלגית לחובבי התיאטרון והמחזאות היפה: הפקה חדשה למחזה המיתולוגי זוכה הפרסים, הציפור הכחולה, תעלה לשמונה הופעות – כולן לנשים בלבד, על ידי הסטודנטיות בחוג לתיאטרון של מכללת אמונה.
בשורה חשובה לחובבי, או בעצם חובבות, התרבות הגבוהה והיצירה הדתית הצעירה. הציפור הכחולה שבה מנדודיה, והיא תְקַנֵּן במשך שבוע בשמונה הצגות, פתוחות בפני נשים, מטעם החוג לתיאטרון ולאמנויות הבמה במכללת אמונה. ההצגה תועלה על במת מתחם גודשטיין בימים א'-ה', י"ד – י"ח בשבט 20-24/1/2019.
המחזה נכתב על-ידי המחזאי והמשורר הבלגי, מוריס מטרלינג, זוכה פרס נובל לספרות. גרסה עברית ראשונה שלו ראתה אור והוצגה בתיאטרון הבימה בשנת 1928, בכיכובם של ענקי התיאטרון הארץ-ישראלי, חנה רובינא, רפאל קלצ'קין וישראל בקר. בחלוף למעלה מיובל תורגם המחזה מחדש על-ידי אוריאל אופק והועלה שוב על קרשי הבמה, בבימויו של מנחם גולן. בין לבין עובד המחזה גם לסרט בינלאומי, בכיכובה של שירלי טמפל.
ההפקה החדשה – כאמור, בביצוע הסטודנטיות בחוג לתיאטרון של מכללת אמונה – ניתנה בידיה האמונות והמקצועיות של רונית אברהמוף-שפירא, יוצרת ובימאית ושחקנית ירושלמית, שגילמה, בין היתר, דמויות שונות בתוכניות סאטירה והומור באתר לאטמה ובטלויזיה ("הכל שפיט", "מהדורת השבט") ובעצמה נשואה לבמאי ליזי שפירא.
במהותה, הציפור הכחולה מהווה סמל לחיפוש ולכמיהה האנושית אחר אופציית החיים המאושרים והשלווים. בעיבוד החדש שתי אחיות עניות – טילטיל ומיטיל – שיוצאות לחפש את הציפור, אחרי שהאימא כעסה עליהם, עוברות במסעם תלאות רבות ופוגשות בדרך את יסודות הטבע, מים ואש, ובסוף מגלות את מה שכבר נכתב במקורות ומה שאמור לדעת כל אדם; לא בשמים היא, ולא מעבר לים. "כִּי-קָרוֹב אֵלֶיךָ הַדָּבָר מְאֹד"… האושר – נמצא קרוב, כמטחווי יד, בתוך הבית פנימה, ואין שום צורך להרחיק נדוד, כדי לגלות אותו.