האתגרים העומדים בפני הציבור הדתי מתבטלים כאשר הם נכנסים לתחום הביטוח. ההכשרה היא נוחה ומותאמת, השכר הוא גבוה במיוחד, ניתן להתקדם במהירות ועדיין, לשמור על אורח חיים דתי כהלכתו. במכללת אורין שפלטר ניתן לקבל לימודי אונליין, לבצע סטאז' במקומות הנחשבים ביותר, ולהשתלב בתעשייה שמחבקת את הציבור הדתי ומקדמת אותו.
עניין התעסוקה של הציבור הדתי בישראל הוא מורכב מאוד, וישנם מאמצים רבים למצוא את המתווה הנכון לאותו ציבור שרוצה לעבוד, אך גם לשמור על אורח חייו המיוחד. תחום הביטוח הוא בדיוק כזה – רווחי, נוח, עם אפשרות יחסית מהירה להיכנס אליו. השאלה היא, כמובן, היכן לקבל את ההכשרה הנכונה והמתאימה ביותר, והתשובה היא המכללה המקצועית של אורין שפלטר. באורין שפלטר עושים מהלכים רבים כדי להתאים את עצמם לקהל הדתי.
בשנת 2012 החלה המכללה לבנות מערך קורסים אונליין להכשרת מנהלי תיקי השקעות וסוכני ביטוח. מסתבר שקורסים אלה היו לעזר רב לתלמידים, ולכן עד היום המכללה מציעה באתר קורסים מצולמים של כל שיעור ושיעור, כך שכל סטודנט יוכל ללמוד להנאתו בכל שעה רצויה ללא הפרעה. אגב, כיום המכללה מציעה מערך שלם של לימודי אונליין, כאשר 30% מהתלמידים לומדים בזמנם הפנוי ואינם מגיעים כלל למכללה, אלא ישירות למבחנים לקבלת הרישיון.
נטיעת שורשים איתנים בכל רחבי הארץ
בחלוף השנים המכללה גזרה לא מעט סרטים אדומים והחלה להפיץ את הבשורה לערים שונות ברחבי הארץ. משנת 2009 ועד היום נפתחו כיתות לימוד בראשון לציון, בבאר שבע (לבעלי תואר ראשון) ואף בוצעו שיתופי פעולה באוניברסיטת אריאל, מכללת רופין ומכללת נתניה. בשנת 2010 נפתח סניף הדגל בתל אביב וסניף חיפה, ונפתחה מגמת ביטוח להכשרת משווקים וסוכני ביטוח. מכללת אורין שפלטר הפכה למובילה בארץ בתחום לימודי ביטוח. אך לא די בזאת, בהמשך נפתחו כיתות לימוד בטבריה, באשקלון ובנתניה, בשנת 2013 נפתח הקמפוס החדש בתל אביב המשתרע על 2,000 מ"ר. בהמשך, המכללה נטעה שורשים גם במגזר החרדי ופתחה את הקמפוס החרדי הראשון בתחום הביטוח בבני ברק וירושלים, ומגמת ביטוח לבנות סמינר גור ונראה שהיד עוד נטויה.
לחלום בגדול – אפשרויות השמה בחברות וסוכנויות מובילות
אין ספק שההשקעה במערך הקורסים ובתכניות הלימוד הן חלק משגרת חייהם של מייסדי המכללה, אך ידם אינה נחה ובשנת 2014 הקימה המכללה סוכנות לביטוח 'גבהים'. יבגני אורין, מייסד המכללה, שימש כמנכ"ל הראשון בסוכנות. כדי להבטיח לתלמידים אפשרויות השמה, יצרה המכללה קשרי השמה עם חברות ביטוח וסוכנויות גדולות לבוגרי הקורסים כמו פניקס, כלל, הראל, הלמן-אלדובי, ילין לפידות ועוד. בזה אחר זה סטודנטים משתלבים בעבודות מאתגרות בתפקידי מפתח בולטים. באתר החברה מתפרסמות לעיתים קרובות משרות נחשקות כך שבוגרי הקורס יוכלו להגיש מועמדות בקלות. רק נזכיר שכיום הרוב המכריע של חברות הביטוח נעזר בשירותי ההדרכה של המכללה, כך שבאופן טבעי הן מעדיפות לגייס את בוגרי המכללה כעובדיהם. בוגרי המכללה הם סוכני הביטוח של היום, וכמעט כל סטודנט הופך להיות סוכן ביטוח מומלץ.
נכסי צאן הברזל של המכללה
מייסדי מכללת 'אורן שפלטר' הם יבגני אורין ונועם שפלטר. הרומן של יבגני אורין לשוק ההון התחיל עוד בשנת 93, כאשר היה אחד הסוחרים הראשונים באופציות מעו"ף בבורסה בת"א ובמקביל למד וסיים את התואר בכלכלה. בשנת 1997 נכנס לתוקף חוק המחייב יועצי השקעות ומנהלי תיקים להחזיק ברישיון של רשות ניירות ערך, וכבר מאז החל אורין להרצות בקורסים מטעם הבנקים המיועדים להכשיר יועצי השקעות לקבלת הרישיון המדובר. כבר יותר מ-20 שנה משמש אורין כמרצה בכיר במגוון מקצועות של כלכלה ושוק ההון ומפתח מתודות לימוד וחומרי לימוד בתחום ואף חיבר ספרי לימוד רבים, שאחד מהן – "ניתוח ני"ע ומכשירים פיננסיים" שהפך לרב מכר.
במקביל הכיר אורין את עו"ד נועם שפלטר, מרצה בכיר בתחום ההייטק, בעל שני תארים במנהל עסקים ותואר ראשון במשפטים. שפלטר שימש בתפקידי מערכות מידע ופיתוח עסקי מגוונים, הקים וריכז אקדמית מספר מסלולי לימוד בתחום שוק ההון ומערכות מידע במכללות ואוניברסיטאות ומחבר הספר "דיני ניירות ערך ואתיקה מקצועית". השניים הקימו חברת הדרכה שעסקה בניהול ההכשרות למבחנים של הרשות לניירות ערך במכללות, מוסדות פיננסיים ובנקים שונים ברחבי הארץ.
לדברי שפלטר "באותה התקופה מרצים לימדו עם 'טוש', ללא ספרי לימוד, ולכן החלטנו להביא בשורה חדשה ולהוציא לאור ספרי לימוד מקצועיים שישמשו לעזר לתלמידים". כך מסביר וממשיך; "בהמשך בנינו אתר אינטרנט המכיל מאות תרגולים וגם שיעורים אינטרנטיים שבעבר לא היו קיימים. אנו למעשה הראשונים שהביאו את האפשרות ללמוד בקורסים אונליין, דבר שחסך לסטודנטים שעות לימוד והעלה את אחוזי המעבר של הסטודנטים". כך מסכם שפלטר.
לפרטים נוספים על לימודי ביטוח והקורסים השונים במכללת אורין שפלטר צרו קשר 077-362-6402