המכללה האקדמית לחינוך דוד ילין בירושלים התחדשה במרחב למידה מסדרון מוזיאלי חדש ומעוצב בנושא המדעים. הפוחלצים של המכללה קיבלו מקום של כבוד. מעצבת הפרויקט, עידית אבו: "ארונות התצוגה הישנים הפכו למרחב למידה מסקרן לסטודנטים"
עיצובי מרחבי הלמידה התרחב בשנים האחרונות ויצא משטח הכיצה לשטחים נוספים במרכזי הלימוד. אחד האזורים הפופלרים ליצריה של מרחב כזה הוא במסדרונות המבנה.
מסדרון מוזיאלי חדש המשמש כמרחב תצוגה ומרחב למידה נחנך לאחרונה במכללה האקדמית לחנוך ע"ש דוד ילין, ירושלים. מי שמכיר את המכללה מכיר את הקומה העליונה במבנה בן עשרות שנים, בעל היסטוריה מרשימה. עם השנים, הפך המקום לישן ומוזנח. לאורך המסדרון הישן, מוקמו פוחלצים הצופים על המתהלך בו, מתוך ארונות תצוגה ישנים המעוררים אסוציאציות לא נעימות.

המכללה החליטה לצאת לשיפוץ נרחב במסדרון ולפתוח אותו לקהל הרחב. כדי למשוך קהל הוא חייב להיות מעניין ומתקדם אך עם זאת היה חשוב לשמור על יחודיות המבנה הישן. המקום קיבל פרשנות חדשה והפך להיות מסדרון מוזיאלי. מסדרון מעוצב המשתמש גם כמרחב למידה. מרחב הלמידה מאפשר למבקרים נקודות עצירה מעניינות המעוררות לשאלה ופינות לישיבה רגועה.
מערכת תיבות מהודרות לתצוגת הפוחלצים
כדי לשמר על יחודיות המבנה הוחלט לשמר את רצפת הטרצו ולא להחליפה. הרצפה היא חלק מהDNA של המקום ההיסטורי. הפתרון שנמצא היה ליטוש ויצירת מראה של יציקת טרצו.
הפוחלצים המפחידים מוצגים בתוך מערכת תיבות מהודות, הנראות כמו תיבות תצוגה של תכשיטים. התיבות סודרו בקומפוזיציה מעניינת מעמיקה ומחדדת את יופיו של המרחב.על הקירות המסדרון שלובו משפטים מדויקים, קצרים ומתמצתים כחלק מהקומפוזיציה הכללית של המרחב, מעמיקה את משמעותו והופכת אותו למזמנת למידה בכל רגע נתון. שילובם של המשפטים גורמים למתהלך במרחב לשאול שאלות.
זה לא הפרויקט הראשון של מעצבת הפנים,עידית אבו, בו היא לוקחת מסדרון ישן והופכת אותו לחדשני ואטרקטיבי. אבו מאמינה שיש להשתמש בכל המרחב: חדרים, מסדרונות, חללים משותפים. לדוגמא, שימוש בקירות המסדרון והפיכתם לקירות פעילים, בין אם זה לוחות מגנטים, לוחות כתיבה ומשחק, תגרום לשהייה של המבקרים או התלמידים במקום ויצירת אינטראקציה לימודית. לשם כך כדאי לשלב לוחות שיהיו בגובה פרקטי עבור התלמידים.