על רקע הנתונים של משרד הכלכלה במחקר החדש שחשף מחסור של מעל 10,000 עובדים בענפי התעשייה אומרת מנהלת תוכניות עתידים לתעשייה, נעמי ראם תרשיש: "התכניות האקדמיות צריכות להיות מותאמות לצרכי התעשייה, והמשק צריך לקחת חלק פעיל בהכשרה"
נעמי ראם תרשיש, מנהלת תוכניות עתידים לתעשייה: "על מנת לגשר על הצורך האדיר שנוצר בתעשייה, מדינת ישראל חייבת לקדם תוכנות בהתאמה לצרכים של השטח, ולשים לב להזדמנויות שהשטח מציף כל פעם מחדש. מקצועות ההנדסה לתעשייה היצרנית איבדו עם השנים מהיוקרה שלהם ובכדי לשנות את המצב עלינו ליצור תוכניות יוקרתיות שישלבו בין הלימודים האקדמיים לבין הפרקטיקה וההשתלבות בתעשייה.
התעשייה צריכה לשקף אילו מקצועות חסרים במשק ובשיתוף עם האקדמיה ומשרדי הממשלה לבנות תכניות מותאמות החל משלב ראשון. תכנית הלימוד חייבת להתקדם– כלומר לגעת הרבה יותר בפרקטיקה וברכישת כלים וכישורים רלוונטיים. הדו שיח בין האוניברסיטאות לבין התעשייה חייב להיות מעמיק ורחב הרבה יותר. זה כבר קורה בתוכניות מסוימות בישראל בעידוד משרדי הממשלה. כדי לגשר על הפער הענק שנוצר בעובדים בתעשייה – עלינו להרחיב את התוכניות ועל משרדי הממשלה לתעדף את הנושא כיעד אסטרטגי. הם כבר מכירים את השיטה, היא קיימת, רק זקוקה להרחבה ומיקוד.
הצעירים היום מחפשים את ההשתלבות בתעשייה היצרנית המתקדמת, הם מבינים ששם טמון עתיד עם אופק קידומי ופרנסה לשנים ארוכות – אבל לצד זה חייבים למתג את התוכניות כתוכניות יוקרה על מנת למשוך יותר צעירים. תכניות שבהן יתקיים שילוב עם התעשייה יבטיחו לסטודנטים השמה במשק מהיום הראשון שלהם בתואר. נקודה נוספת משמעותית הזקוקה לפתרון היא העובדה כי העלויות ההיקפיות של סטודנט בלימודי הנדסה מונעות מצעירים מוכשרים רבים להשתלב בתעשייה עקב קושי כלכלי וצורך במעטפת. הרווח יכול להיות כפול – אם נאתר צעירים מהפריפריה החברתית והגאוגרפית ונרחיב את מסלולי תמיכה, גם נסייע בצמצום הפערים וגם נביא הון אנושי איכותי לתעשייה. היום יותר מתמיד, צריך ראיה כוללת של פתרונות להרחבת תוכניות לקידום לומדי הנדסה מהפריפריה להנגשת סיוע, דיור בזמן הלימודים, מלגות מחייה, תשלומי שכר לימוד וניסיון מעשי פרקטי ומקצועי."
תכנית עתידים לתעשייה של עמותת ידידי עתידים מפעילה כבר עשור בשיתוף משרד הכלכלה תוכנית לסיוע ללמעלה מ-800 צעירים מפריפריה ואוכלוסיות מגוונות ללימודי הנדסה ברמה הגבוהה ביותר תוך נתינת מעטפת נרחבת של ליווי מקצועי, תמיכה כלכלית והשמה מותאמת לצרכי התעשייה במהלך הלימודים. לאורך כל השנים בוצעו התאמות בתוכנית לצרכי התעשייה המשתנים.
תכנית "עתידאים" של עמותת עתידים מקדמת בשיתוף ביחד –קרן סטלה ויואל קרסו ומה"ט 25 כיתות הנדסאים משולבות מעסיקים מהתעשיות השונות ברחבי הארץ עם התאמת תכנים נדרשת ובמסלול מואץ – אשר מביא לשוק הנדסאים מוכשרים תוך 17 חודשים. המסלול הותאם לאחרונה לשדרוג עובדים קיימים במפעלים על מנת לתת אופק קידומי ושימור עובדים בתעשייה."