אוקיי, אז מה התכל'ס?.. מה החבילות שמהן אוכל לבחור וכמה זה יעלה לי?.. זה בוודאי הדבר שאתם שואלים את עצמכם, לאחר שהבנתם עד כמה חשוב לקדם את האתר העסקי שלכם. בתור אנשי עסקים, אתם מכירים את הסיטואציה שבה מספרים לכם על תועלות עסקיות מעניינות, שיכולים להביא לכם שירותים ומוצרים כאלה ואחרים. כבודם במקומו מונח, אבל את התמונה המלאה רואים, רק כאשר מכניסים למשוואה את הכל, כולל העלויות. הכוונה לעלויות המלאות והריאליסטיות, מאחר שהתכל'ס מסתתר לרוב בצלילה לעומק הפרטים הקטנים. אם בשורה התחתונה ולמרות העלויות זה עדיין נשמע משתלם, רק אז תדעו שבאמת כדאי לנסות זאת. אז מה התכל'ס של קידום האתרים? אילו חבילות זמינות עבורכם לבחירה?
אילו חבילות קידום אתרים קיימות בשוק?
ראשית, נבהיר שאנו מדברים על חבילות קידום אורגני בגוגל, בשונה מניהול קמפיינים חד פעמיים של קידום ממומן. בתיאור חבילות בתחום הקידום האורגני, תוכלו לראות בדרך כלל
- מחיר לחודש – עוד על כך, כאן בהמשך.
- מה כלול בחבילה – כולל היבטים סטנדרטיים כגון מחקר מילות מפתח, מחקר מתחרים ואפיון וכן קבלת דו"חות התקדמות.
- רמות שונות לחבילות – בהתאם לפרמטרים כגון קישורים חיצוניים, כמות הביטויים לקידום, כמות מאמרים לכתיבה, לכמה עמודים לעשות אופטימיזציה באתר ועוד.
- יעדי קידום מיוחדים – הקידום הבסיסי הוא עבור מיקום בתוצאות החיפוש של מנוע החיפוש של גוגל, אך ניתן לקדם גם ברשתות חברתיות. גם לגביהן, יש הבדל בין הרשתות השונות. פייסבוק ולינקדאין למשל, שונות מאוד זו מזו.
שיקולי מחיר
מחיר החבילות הוא היבט חשוב ביותר, במיוחד מאחר שמדובר בהוצאה חודשית קבועה. סדר הגודל של המחיר נע לרוב בין 2,000 ש"ח ל-5,000 ש"ח. אך חשוב להדגיש, שהמחיר תלוי בסופו של יום בפרמטרים רבים והחבילות אינן one size fits all. בין השאר, משפיעים על המחיר מאפיינים שונים של האתר כגון גודלו וגם התחרות בתחום העסקי שלכם. כך שהעלות עשויה לעתים להגיע לסדרי גודל של10,000 ש"ח ומעלה. מצד שני או בעצם במקביל, ההשקעה בקידום אתרים היא במידה רבה השקעה לשם יצירת רווחים. הקידום מביא לקוחות, הלקוחות רוכשים ואם העניינים מתנהלים נכון, יש אפילו רווחים בסוף היום. כך שהמטרה היא לראות לבסוף החזר השקעה (ROI – Return On Investment) על ההוצאות שלכם לקידום האתר.
עוד כמה נקודות חשובות
- ניתן להתאים – בפניה לחברת הקידום, תוכלו לקבל הצעה מותאמת ספציפית עבורכם.
- ניתן לשנות – לא חייבים להישאר עם אותה החבילה באופן קבוע. אם כי חשוב להתמיד בפעילות הקידום ולהבטיח רציפות.
- יש תמיכה – חבילות הקידום כוללות כהיבט שגרתי וחשוב, גם את היכולת לפנות למקדמים באופן שוטף.
- קידום הוא לא מדע מדויק – מקדם לא יכול להתחייב, שחבילה X תביא אתכם למיקום Y בתוצאות החיפוש של גוגל. למה? גוגל! כי הוא לא מנהל את גוגל והיא זו שקובעת בסופו של יום את תוצאות החיפוש. השיקולים שלה לכך, גם משתנים תדיר וגם לא תמיד ידועים במלואם.
- קידום הוא מדע מדויק! – להשלמת התמונה, חשוב להוסיף עוד משהו לנקודה שהעלנו כרגע: תחום הקידום עמוס בנתונים. המדיום הממוחשב שבו פועלים, מאפשר למדוד לעומק היבטים רבים של הפעילות ואכן, מקדמים מנצלים זאת. כידוע, מה שלא מודדים, לא ניתן לשפר. המדידה מספקת נקודת ייחוס שמבהירה מהיכן מתחילים, נקודת ייחוס שמולה רואים את ההתקדמות, נקודת ייחוס כיעד להישגים ועוד. עבור עסקים, כלקוחות שרות קידום אתרים, הנתונים שהמקדם מספק מסייעים להמחיש את התמורה להשקעתם הכספית.